Marka Horeca Select wzbogaciła swój asortyment o 11 nowych rodzajów makaronów, produkowanych z mąki z pszenicy durum i sprowadzanych prosto z Włoch.
Nowa oferta makaronów Horeca Select charakteryzuje się bogactwem kształtów i form. W asortymencie znalazły się gatunki takie jak: lasagne, penne rigate, farfalle, tortiglioni, fusilli tricolore, fusilli, linguine, spaghettini, spaghetti, tagliatelle szpinakowe oraz tagliatelle pomidorowe.
Makarony produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości mąki z pszenicy durum – semoliny, która jest składnikiem zrównoważonej diety polecanym przez dietetyków. Zawiera wiele witamin, mikro- i makroelementów, takich jak wapń, potas, żelazo, cynik i kwa foliowy, a dzięki niskiemu indeksowi gimnicznemu jest trawiona powoli i syci na dłużej.
Makarony oferowane przez markę Horeca Select nie sklejają się i po ugotowaniu nie wymagają „hartowania” zimną wodą, dodatkowo doskonale nadają się do gotowania dwuetapowego (double cooking) i podgrzewania.
Produkty dostępne są w opakowaniach jednokilogramowych, a w przypadku penne rigate, farfalle oraz spaghetti – również pięciokilogramowych.
HORECA SELECT to profesjonalna linia produktów dedykowanych Klientom z sektora gastronomiczno-hotelarskiego. Marka ta oferuje wysokiej jakości produkty spożywcze potrzebne do prowadzenia restauracji na najwyższym poziomie, jak również profesjonalny sprzęt gastronomiczny i akcesoria kuchenne.
dostarczył infoWire.pl