Od 15 marca klienci hiper- i supermarketów Carrefour, a także sklepu internetowego eCarrefour.pl oraz wybranych sklepów convenience, będą mogli kupić pierwszą książkę wydaną przez Carrefour w Polsce. Dwujęzyczna polsko-francuska publikacja, pt. „Z miłości do smaku” łączy elementy książki kucharskiej, przewodnika kulturalnego oraz poradnika w zakresie zdrowego odżywiania. Sprzedaży książki towarzyszyły będą intensywne działania promocyjno-reklamowe.
Książka, pt. „Z miłości do smaku” powstała z okazji 20-lecia obecności Carrefour w Polsce, które firma obchodzi w 2017 roku. Dzięki współpracy z partnerami takimi jak Instytut Francuski, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, grupa Orbis oraz Instytut Paula Bocuse, a także znanymi polskimi i francuskimi kucharzami i pasjonatami gotowania oraz autorytetami świata nauki, sportu i biznesu, książka oferuje wyjątkowe i oryginalne na polskim rynku podejście do tematu kuchni, kultury polsko-francuskiej oraz zdrowego odżywania.
- Drodzy Czytelnicy, z radością oddajemy w Wasze ręce tę wspaniałą książkę kucharską wzbogaconą licznymi przepisami francuskich i polskich szefów kuchni, wieloma stronami poświęconymi sztuce stołu i sztuce życia, ale także dobremu samopoczuciu i zdrowiu, podkreślając znaczenie jakości produktów! Carrefour, grupa Orbis i Instytut Francuski w Polsce podzielają te same wartości w dążeniu do doskonałości czy to w świecie handlu, doświadczeniu hotelarskim czy też w dziedzinie języka i kultury. To właśnie powody, dla których wymyśliliśmy tę książkę wspólnie” – napisali we wspólnej przedmowie do książki - Prezes Carrefour Polska Guillaume de Colonges, Dyrektor Instytut Francuskiego Stanislas Pierret oraz Prezes Orbis Gilles Clavie.
Na ponad 200 stronach nowej książki Carrefour, czytelnicy odnajdą inspirację do przygotowania ponad 50 potraw kuchni polsko-francuskiej - przystawek, sałat i sałatek, zup, dań głównych oraz deserów. Za ich przygotowanie odpowiadali zarówno światowej klasy francuscy kucharze nagradzani wieloma gwiazdkami Michelina, jak również szefowie kuchni znanych polskich restauracji, utalentowani kucharze młodego pokolenia, a także pasjonaci nowoczesnej kuchni polsko-francuskiej oraz zdrowego odżywiania.
Książka „Z miłości do smaku” nie jest jednak wyłącznie publikacją kulinarną. Zawiera ona liczne ciekawostki kulturowe związane z Polską i Francją, w tym z obyczajami, sztuką stołu, językiem czy biesiadowaniem. Czytelnicy zainteresowani tematem zdrowego odżywania znajdą w niej natomiast liczne porady żywieniowe oraz dotyczące stosowania w kuchni różnorodnych technik kulinarnych i ich wpływu na zdrowie, a także właściwości przygotowywanych posiłków, za których przygotowanie odpowiadali eksperci Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Książka „Z miłości do smaku” oferowana będzie w hiper- i supermarketach Carrefour, sklepie internetowym eCarrefour.pl oraz wybranych sklepach convenience od 15 marca br., w cenie 49 złotych. W ramach działań promocyjnych sieć zaplanowała kampanię obejmującą gazetki i katalogi handlowe, ekspozycję, komunikację i animacje w miejscu sprzedaży, a także reklamę online oraz aktywności w mediach społecznościowych.
dostarczył infoWire.pl