Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2019-04-03

A A A POLEĆ DRUKUJ

Doskonały sos szampański z Debic Culinaire Original


Sos szampański dodany do potrawy to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Marka Debic wyznacza jakościowy standard smaku, wpływa na oszczędność czasu oraz zapewnia łatwość łączenia śmietanki Culinaire Original 20% z innymi składnikami podczas gotowania. Zawartość 20% tłuszczu mlecznego zapewnia bardzo zrównoważony smak, porównywalny z tym domowym.

Dzięki Debic Culinaire Original, Szef Kuchni może szybko stworzyć pyszny sos szampański do swojego menu.

 

Jak stworzyć idealny sos szampański? Oto przepis:

1. Podsmaż 200g mielonych skorupek homara, aż staną się czerwone. Dodaj 300ml chardonnay i 100ml wermutu. Następnie rozjaśnij całość 100ml brandy, flambiruj i pozwól, aby alkohol się wypalił.

2. Posiekaj 70g marchewki, 100g selera i 50g szalotki i dodaj do homara. Przygotuj 1 litr bulionu rybnego i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej godzinę.

3. Odcedź bulion przez drobne sito, dodaj 100g korali (ikrę homarową) i dopraw sokiem z cytryny ze szczyptą soli.

4. Odlej 300ml przygotowanego bulionu rybnego i dodaj 200ml Debic Culinaire Original 20%. Następnie zredukuj do dwóch trzecich objętości i uzupełnij 200ml szampana.

5. Do przygotowania puree z pietruszki, posiekaj 100g pietruszki, a potem ją zblanszuj.  Następnie przełóż ją do blendera, dodaj 20 ml wody i zmiksuj. Odcedź przez drobne sito i dodaj 1g gumy ksantanowej. Ponownie odcedź przez drobne sito i dopraw odrobiną soli.

Ryby upiecz na osolonym maśle w niskiej temperaturze, osusz je i umieść na talerzu. Wypełnij dyspenser puree z pietruszki i homarem. Dopraw sos szampański solą, polej rybę i udekoruj kleksami puree z pietruszki i homarem. Podaj ze szparagami.

 

Więcej informacji: www.debic.com

 

***

Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).

 





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS