Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-02-28

A A A POLEĆ DRUKUJ

Owoce tropikalne i Mieszanka kompotowa – nowości w ofercie Hortex

150x110

SZUKASZ INSPIRACJI NA DESER, KOKTAJL, NAPÓJ LUB SALSĘ? WOLISZ OWOCE TROPIKALNE CZY KRAJOWE? BEZ WZGLĘDU NA CO SIĘ ZDECYDUJESZ Z NOWYMI MIESZANKAMI HORTEX – OWOCE TROPIKALNE HORTEX ORAZ MIESZANKA KOMPOTOWA HORTEX DANIA TE PRZYRZĄDZISZ SZYBKO I O KAŻDEJ PORZE ROKU.

Owoce tropikalne Hortex to mieszanka pysznego mango z soczystym ananasem, aromatycznym melonem oraz słodką papają. Z nimi przygotowanie deseru, egzotycznego koktajlu lub tropikalnej salsy do mięsa/ ryb, zajmie tylko chwilę.

Cena opakowania 450g – 8,6 pln

Mieszanka kompotowa to połączenie soczystych truskawek, słodkich śliwek, dojrzałych czarnych porzeczek, kwaskowej aronii. Można z niej przygotować pyszny, aromatyczny kompot. Doskonale sprawdzi się także, jako baza do deserów.

Cena opakowania 450g – 5,4 pln

Z przepisów Matki Natury

LATO W TROPIKACH

Lista składników:

  • Owoce tropikalne Hortex – 1 opakowanie
  • Maliny Hortex – 1 opakowanie

 30 ml miodu akacjowego

  • Woda niegazowana wg uznania

 Przygotowanie

Malinę i owoce tropikalne rozmroź. Przełóż do blendera dodaj miód i trochę wody. Całość blenduj do uzyskania preferowanej konsystencji, jeśli koktajl jest za gęsty dodaj odpowiednio większą ilość  wody.

 ŁOSOŚ Z SALSĄ TROPIKALNĄ

Lista składników:

  • 4 dzwonka łososia po ok. 150 g każdy
  • 1 limonka
  • świeża kolendra lub mięta
  • Marynata:
  • 100 ml whisky
  • 20 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • szczypta cynamonu

Sos:

  • OWOCE TROPIKALNE HORTEX – 1 OPAKOWANIE
  •  175 ml mleka kokosowego
  • 50 ml whisky
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie

Z podanych składników przygotuj marynatę i nasmaruj nią łososia. Następnie ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C z włączoną funkcją grilla. W tym czasie przygotuj sos.

W garnku o grubym dnie rozpuść masło, wrzuć owoce i chwilę smaż. Później dodaj miód i whisky. Połowę owoców zmiksuj, połącz z mlekiem kokosowym i jeszcze chwilę gotuj. Następnie dodaj resztę owoców.

Łososia podawaj z sosem owocowym, posiekanymi ziołami i kawałkami limonki.

KOMPOT WIELOOWOCOWY Z KARDAMONEM I MIODEM

Lista składników:

  • Mieszanka kompotowa Hortex – 1 opakowanie
  •  60 g miodu
  • 1 l wody
  • 3 strączki kardamonu

Przygotowanie

Do garnka wlej wodę, dodaj owoce, kardamon i gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Gotowy kompot odstaw do wystudzenia i dodaj miód. Całość zamieszaj do rozpuszczenia miodu.

GALETTE OWOCOWE

Lista składników:

Ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki zimnej wody
  • Nadzienie:
  • Mieszanka kompotowa Hortex – 1 opakowanie
  •  50 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • cukier puder

Przygotowanie

Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem i dodaj owoce osuszone na sitku. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, które na koniec zawiń do środka, przykrywając część owoców.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS