Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna edycja wydarzenia ma charakter charytatywny i odbywa się pod hasłem „Solidarni z Ukrainą. Uroczysta gala odbędzie się 27 maja, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za ekskluzywne menu łączące nowoczesność z tradycją kulinarną odpowiada Szef Kuchni Paweł Kałuski.
Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.
Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej sali balowej Sofitel Warsaw Victoria.
W tym roku gala będzie okazją, aby w jeszcze większym stopniu zaangażować społeczność frankofońską we wsparcie dla Ukrainy i jej obywateli. Wszystko dzięki aukcji unikatowych przedmiotów, przekazanych organizatorom przez wyjątkowych ludzi świata sportu, francuskiej kuchni, artystów i firmy, które będzie można wylicytować w trakcie wieczoru. Całkowity dochód z aukcji zostanie przeznaczony na zakup karetek pogotowia dla Ukrainy, a także na pomoc ukraińskim uchodźcom realizowaną przez Polską Akcję Humanitarną.
Wieczór uświetni menu wykreowane przez znakomitego Szefa Kuchni – Pawła Kałuskiego. Przygotuje dla gości dania w nowoczesnym wydaniu, stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę. Wśród potraw zaplanowanych na tę specjalną okoliczność znajdują się m.in. millefeuille z marynowanymi szparagami oraz comber jagnięcy z purée pietruszkowym, wanilią i kruszonką prowansalską. Uroczystą kolację wzbogacą wyborne wina wyselekcjonowane przez uznanego sommeliera.