Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2019-07-26

A A A POLEĆ DRUKUJ

Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać?

 

Wakacje to czas letnich przyjęć, obiadów w ogrodzie czy spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. W upalne dni zamiast ciężkostrawnych i tłustych potraw chętniej sięgamy po napoje oraz lekkie dania. W tym czasie warto skorzystać z dobrodziejstwa sezonowych warzyw i owoców, które mamy na wyciągnięcie ręki.

Postaw na sezon

Mimo, że wysokie temperatury nie zachęcają do jedzenia, to latem należy pamiętać, by jeść regularnie. W tym okresie śmiało można rozkoszować się w warzywach i owocach, których teraz jest bardzo dużo. Do wyboru mamy takie dobroci jak np. fasolka szparagowa, pomidory, kalafior, ogórki, czereśnie czy maliny. Ich smak orzeźwia, a poza tym zawierają dużo wody i minerałów, których potrzebujemy, by utrzymać prawidłową gospodarkę elektrolitową.  W wakacyjne miesiące jedzmy więc więcej świeżych warzyw. Zamiast gotowania ciężkich potraw sięgnijmy po lekkie, zdrowe i szybkie sałatki.

Ekspresowa świeża micha z darami lata

Składniki:

·       kilka plasterków polędwicy królewskiej light marki Konspol

·       garść zielonej fasolki szparagowej

·       garść pestek granatu

·       ½ puszki kukurydzy

·       garść liści szpinaku

·       kilka cienkich płatków parmezanu

·       oliwa z oliwek

·       pieprz i sól

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, po czym kładziemy ją do miski. Następnie do miski dodajemy również liście szpinaku, kukurydzę i pestki granatu. Całość mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki polędwicy królewskiej light w plastrach marki Konspol oraz płatki parmezanu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy pieprzem i solą.

Sałatka z mango, roszponką i miętą

Składniki:

·       kilka plasterków szynki z indyka marki Konspol

·       opakowanie roszponki

·       kilka liści mięty

·       1 mango

·       1 ananas

·       1 limonka

·       pieprz i sól

Przygotowanie:

Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Roszponkę i miętę myjemy po czym dorzucamy do miski. W dalszej kolejności kroimy w  małe kawałeczki szynkę z indyka marki Konspol. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem oraz solą i skrapiamy sokiem z limonki.

Smacznego!





Słowa kluczowe:KONSPOL

Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS