pasztet
2012-04-02 15:11:14 - zbigniew
Z.
Re: pasztet
2012-04-02 17:46:02 - Ikselka
> Jak długo mogę przechowywać pasztet w lodówce, dziś był upieczony
> Z.
Lepiej zamrozić, potem dokładnie (kilka godzin w temp.pokojowej) odmrozić i
podpiec jak niżej.
Jeśli nie chcesz zamrażać, zawiń szczelnie w folię spożywczą i trzymaj w
lodówce. Za dwa-trzy dni odwiń, niech poleży ze 2h w temp. pokojowej, aby
się cały ogrzał (ogrzany równiej sie podpiecze) i podpiecz krótko w
foremce, w której go piekłeś. Podpiekanie w temperaturze 150 st, przykryty
niezbyt szczelnie folią alu, jakieś pół godziny.
--
XL wiosenna
Re: pasztet
2012-04-02 17:50:30 - Ikselka
> Dnia Mon, 02 Apr 2012 15:11:14 +0200, zbigniew napisał(a):
>
>> Jak długo mogę przechowywać pasztet w lodówce, dziś był upieczony
>> Z.
>
> Lepiej zamrozić, potem dokładnie (kilka godzin w temp.pokojowej) odmrozić i
> podpiec jak niżej.
>
> Jeśli nie chcesz zamrażać, zawiń szczelnie w folię spożywczą i trzymaj w
> lodówce. Za dwa-trzy dni odwiń, niech poleży ze 2h w temp. pokojowej, aby
> się cały ogrzał (ogrzany równiej sie podpiecze) i podpiecz krótko w
> foremce, w której go piekłeś. Podpiekanie w temperaturze 150 st, przykryty
> niezbyt szczelnie folią alu, jakieś pół godziny.
....a moze dłużej - w każdym razie do momentu gorącego syczenia zawartości
foremki.
--
XL wiosenna