Roślinny Majonez Kielecki w sklepach "Społem"
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem" we współpracy z kampanią Roślinniejemy wprowadza na rynek roślinną wersję Majonezu Kieleckiego.
Roślinny Kielecki wytwarzany jest na bazie oleju rzepakowego i białek grochu z dodatkiem aromatycznej musztardy. Dystrybucja produktu rozpocznie się w najbliższych dniach w sklepach WSP "Społem".
- Tradycyjne marki nie tylko potrafią, ale też powinny odpowiadać na wyzwania współczesności. Osobiście, debiut Kieleckiego Roślinnego sprawił mi dużą satysfakcję, bo wspólnie stworzyliśmy coś, w co mocno wierzymy. Mamy nadzieję, że to wielkie wyzwanie, jakie podjęliśmy razem z kampanią RoślinnieJemy, przełoży się na wspólny sukces, a sam produkt odkryje przed konsumentami całkowicie nowy wymiar roślinnego smaku - mówi prezes zarządu WSP „Społem" Anna Tomaszewska.
Maciej Otrębski, strategic partnership manager w kampanii Roślinniejemy, tak komentuje efekty współpracy: - Pojawienie się na rynku roślinnego Kieleckiego to z mojej perspektywy krok milowy w popularyzacji produktów roślinnych w Polsce. Majonez z Kielc to jedna z najbardziej rozpoznawalnych nad Wisłą marek w swojej kategorii. Tym ruchem WSP „Społem" pokazała, że jako firma tradycyjna potrafi wprowadzić na rynek pionierski, roślinny i – przede wszystkim – pyszny produkt. A dokładnie takie firmy doskonale odnajdą się w rzeczywistości, która w 2020 r. zaczęła być pisana na nowo.
Dołącz do dyskusji: Roślinny Majonez Kielecki w sklepach "Społem"