Szkockie dania nie cieszą się dużą popularnością wśród turystów. Mimo, iż smakują rewelacyjnie, odstraszają składnikami. Niektóre z nich, przygotowywane na bazie łoju i baraniej krwi powodują obrzydzenie. Tylko najwięksi miłośnicy kulinarnych eksperymentów decydują się na to, by ich spróbować.
Najbardziej lubianą, a zarazem najbardziej oryginalną na świecie jest kuchnia azjatycka, która słynie z łączenia kontrastowych składników. Jedzenie służy tu nie tylko zaspokojeniu głodu, ale przede wszystkim utrzymaniu równowagi ciała i umysłu. Dlatego też mieszkańcy przykładają bardzo dużą wagę do produktów, których używają - muszą mieć dużą wartość odżywczą. Do charakterystycznych składników azjatyckiej kuchni należy tofu, olej sezamowy i pędy bambusa.
W każdym kraju czekają na Was kulinarne niespodzianki. Możecie je odkrywać razem z Travel Channel!
Oglądajcie:
„Smaki Szkocji”
• Wschodnie wybrzeże, 9 stycznia, godz.: 12:00
• Speyside oraz Wyżyny Centralne, 10 stycznia, godz.: 04:30
„Smaki Południowej Afryki”
• Holenderska spuścizna, 10 stycznia, godz.: 12:00
• Prowincja Przylądkowa Wschodnia, 11 stycznia, godz.: 12:00
• Interior, 11 stycznia, godz.: 12:30
„Kuchnie Świata”
• Niemcy, 12 stycznia, godz.: 18:00
• Peru, 14 stycznia, godz.: 20:00
• Barcelona, 19 stycznia, godz.: 19:00
„Smaki Hiszpanii”
• Nowoczesna Hiszpania, 14 stycznia, godz.: 12:00
• Atlantyk, 16 stycznia, godz.: 04:30
Więcej informacji na stronie: www.travelchanneltv.pl