Jednak odkrywanie nowych smaków podczas dalekich wypraw ma swoje plusy. Pozwalają nie tylko poznać historię danego miejsca, ale również kulinarne tradycje. Niezwykła sceneria przyrody i kuszące miejscowe przysmaki tworzą specyficzny klimat kulinarnej podróży, dzięki czemu możemy rozsmakować się jeszcze bardziej. Tylko oddalając się z miasta będziemy mieli możliwości, aby poczuć atmosferę i zapach świeżych produktów sprzedawanych na gwarnych targowiskach na całym świecie. Zakupy na takim rynku mogą okazać się niezapomnianym przeżyciem.
Poznajcie niezwykłe kulinarne tradycje i przysmaki z każdego zakątka globu na Travel Channel!
Oglądajcie:
„Kuchnie Świata”
• Zanzibar, 23 lutego, godz.: 04:00
• Izrael i Palestyna, 25 lutego, godz.: 11:00
„Sophie na arabskim targowisku”
• Hollywood na pustyni, 22 lutego, godz.: 12:00
• Daktyle na pustyni, 23 lutego, godz.: 05:30
„Uczta Eden”
• Phoenix, 23 lutego, godz.: 12:00
• Tampa, 23 lutego, godz.: 18:00
• Salt Lake City, 26 lutego, godz.: 11:00
Więcej informacji na stronie: www.travelchanneltv.pl