Oferta sieci MAKRO została poszerzona o sześć rodzajów wędlin z dziczyzny marki Żywiec. Wyroby wyróżniają się naturalnym pochodzeniem i mogą stanowić doskonałe przekąski premium.
Źródłem smaku wędlin z dziczyzny jest zarówno znakomite mięso pochodzące od zwierząt żyjących dziko w polskich lasach, jak i starannie dobrane, naturalne zioła i przyprawy oraz wypracowane metody wytwarzania.
Pierwszą z propozycji sieci stanowi kabanos z dziczyzny z wieprzowiną. Produkt jest średnio rozdrobniony, peklowany, wędzony, pieczony i suszony. 100g kabanosa wyprodukowane zostało ze 100g mięsa z jelenia, 80g mięsa wieprzowego i 17g mięsa z dzika. Produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 150g.
Kolejną z wędlin jest kiełbasa z dziczyzny z wieprzowiną. Produkt jest średnio rozdrobniony, peklowany, wędzony, pieczony i suszony. 100g kiełbasy wyprodukowane zostało z 83g mięsa z jelenia, 65g mięsa wieprzowego i 14g mięsa z dzika. Kiełbasa dostępna jest w opakowaniach ok. 220g.
W ofercie marki Żywiec znalazła się również polędwica z dzika, stanowiąca wędzonkę z dziczyzny; peklowaną, wędzoną i pieczoną. 100g polędwicy wyprodukowane zostało ze 111g mięsa z dzika. Produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 0,5kg.
Czwartą propozycję MAKRO stanowi szynka z dzika bez kości. Stanowi wędzonkę z dziczyzny; peklowaną, wędzoną i pieczoną. 100g tego szynki wyprodukowane zostało ze 11g mięsa z dzika. Dostępna jest w opakowaniach ok. 2kg.
W ofercie pojawiła się także szynka z dzika z kością, stanowiąca wędzonkę z dziczyzny; peklowaną, wędzoną i pieczoną. 100g szynki wyprodukowane zostało ze 125g mięsa z dzika. Produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 3kg.
Ostatnia z nowości proponowanych przez MAKRO to boczek rolowany z dzika. Jest on wędzonką z dziczyzny; peklowaną, wędzoną i pieczoną. 100g boczku wyprodukowane zostało ze 111g mięsa z dzika. Produkt dostępny jest w opakowaniach ok. 0,5kg.
dostarczył infoWire.pl