SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Magnum inspiruje przyjemnością i zachęca, by patrzeć na świat w pozytywnym świetle

Magnum i Żabka otwierają Polaków na doznawanie przyjemności, szukając optymistycznej strony naszej codzienności i zmieniając polskie przysłowia na pozytywnie brzmiące - bo przyjemność pomaga spojrzeć na świat w pozytywnym świetle.

Jak brzmiałyby polskie przysłowia, gdybyśmy w życiu mieli więcej przyjemności? To pytanie zadaje marka Magnum, w swojej kampanii zmieniając brzmienie polskich przysłów na pozytywne.

Chwal dzień przed zachodem słońca

Kampania marki Magnum realizowana w partnerstwie z siecią Żabka wystartowała w maju konkursem dla konsumentów. Główną nagrodą był wakacyjny wyjazd na Bali - bo cóż może być bardziej przyjemnego?

Działania nagłaśniające konkurs były realizowane w digital i social mediach oraz w aplikacji Żabka, a także we współpracy z influencerami.

Przyjemność matką mądrych

Marka Magnum porusza temat codziennych przyjemności i zachęca swoich konsumentów do budowania pozytywnego mindsetu. W ramach działań CSR Magnum wspiera też działania Fundacji Można Zwariować, której celem jest psychoedukacja i tworzenie przestrzeni do otwartego dialogu na temat zdrowia psychicznego. We współpracy z Fundacją powstały m.in. dwa odcinki podcastu dotyczącego codziennych przyjemności, w którym ekspertki i eksperci opowiadają o wpływie przyjemności na dobrostan psychiczny człowieka. Podcast jest dostępny na kanale Fundacji na Spotify.

W ramach współpracy Marki z Fundacją został także przygotowany panel dyskusyjny pod tytułem „Wpływ drobnych przyjemności na dobrostan człowieka”, poprowadzony przez Annę Cyklińską z Fundacji Można Zwariować. Udział w panelu wzięli: podcasterka, dziennikarka, smakoszka i podróżniczka, mówiąca o świadomym życiu i celebracji codzienności Karolina Sobańska, dziennikarka radiowa i telewizyjna, lektorka, trenerka wystąpień publicznych Kamila Kalińczak oraz dr n. med. Robert Kowalczyk, psycholog, psychoterapeuta i seksuolog.

 

 

Wydarzenie odbyło się 19 czerwca w Warszawie, a jego kulminacyjnym momentem było przekazanie 100 000 złotych przez markę Magnum jako darowizny na cele statutowe Fundacji.

„Jako lider w segmencie lodów impulsowych czujemy odpowiedzialność nie tylko za dostarczanie świetnych produktów, ale także za działanie z misją, jako marka świadoma i odpowiedzialna. Wiemy, że jest to bardzo ważne dla naszych klientów, dlatego CSR jest szczególne istotnym obszarem działań dla marki Magnum. Wolność i radość z cieszenia się przyjemnościami są w naszym DNA. Jesteśmy dumni, że razem z Żabką i Fundacją Można Zwariować mogliśmy zrobić coś dobrego i z pewnością będziemy wspólnie działać w tym obszarze także w kolejnych latach” – mówi Marta Linowska, Senior Brand Manager Premium Ice Cream Unilever.

 

„Wsparcie ze strony takich marek, jak Magnum czy Żabka, jest czymś, co NGO-som naprawdę dodaje skrzydeł! To dzięki partnerom z sektora prywatnego jesteśmy w stanie szybko i efektywnie tworzyć projekty, których realizacja ścieżką grantową zajęłaby długie miesiące i pewnie miała mniejszy impakt. Jako Fundacja Można Zwariować doceniamy to zaufanie, wiarę w naszą misję i chęć wspólnego działania” – komentuje Cleo Ćwiek, Prezeska Zarządu, Fundacja Można Zwariować.

Kampanię „Magnum inspiruje przyjemnością” realizuje VML. Agencja jest odpowiedzialna za strategię, kreację, produkcję wszystkich materiałów kampanijnych, działania z influencerami oraz organizację eventu. Za zakup mediów odpowiada Mindshare. Organizatorem konkursu jest agencja Smolar.

Więcej informacji na temat marki Magnum: https://www.magnumicecream.com/pl/home.html

Więcej informacji na temat marki Żabka: https://www.zabka.pl/biuro-prasowe/